Сік з коренів пшениці – це неймовірно корисний і цілісний продукт щоденної дієти, просто і швидко засвоюється організмом. Він буде корисним всім –дорослим та людям літнього віку, чоловікам та жінкам.
Сік з коренів пшениці отримується холодним віджимом коренів пшениці вирощеної методом гідропоніки. Ми професійно займаємося вирощуванням та виготовленням соків, з любов’ю турбуємося про якість кожного саше. Підтвердженням цього є наші сертифікати відповідності, ТУ (Тухнічні Умови) та сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000:2019.
Користь соку з коренів пшениці.
Сік з коренів пшениці (Wheatgrass root juice) містить багато корисних речовин, які можуть мати позитивний вплив на здоров’я людини. Ось деякі з потенційних користей для здоров’я, пов’язаних із вживанням соку з коренів пшениці:
Покращує травлення: Сік з коренів пшениці може покращити травлення, допомагаючи знизити запалення шлунка та кишківника, сприяти швидшому виділенню токсинів та зменшенню запорів.
Знижує ризик захворювань на серце: деякі дослідження показали, що вживання соку з коренів пшениці може допомогти знизити рівень холестерину в крові та покращити кровообіг, що знижує ризик розвитку захворювань на серце.
Підтримує імунну систему: Сік з коренів пшениці містить вітаміни та антиоксиданти, які допомагають зміцнити імунну систему та зменшують ризик розвитку інфекцій та захворювань.
Покращує здоров’я шкіри: Корисні речовини в соку з коренів пшениці можуть покращити здоров’я шкіри, сприяючи зменшенню запалення та покращенню вироблення колагену.
Підтримує здоров’я печінки: Сок з коренів пшениці може допомогти очистити печінку від токсинів та інших шкідливих речовин.
Покращує енергію та життєву силу: Вітаміни та інші корисні речовини в соку з коренів пшениці можуть покращити енергію та життєву силу, допомагаючи зменшити втому та стрес.
Склад соку з коренів пшениці
Сік з коренів пшениці містить багато корисних речовин, включаючи:
Вітаміни: вітамін А, вітамін С, вітамін Е, вітамін К, вітаміни групи В (включаючи тіамін, рибофлавін, ніацин, піридоксин, кобаламін), бета-каротин і біотин.
Мінерали: кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, натрій, цинк і селен.
Амінокислоти: аргінін, глутамін, гліцин, лейцин, лізин, серин, треонін та інші.
Антиоксиданти: поліфеноли, каротиноїди та інші речовини, які допомагають боротися зі стресом окислювання і захищати клітини від пошкоджень.
Інші корисні речовини: ферменти, ензими, хлорофіл, гіалуронова кислота, сапоніни та інші.

Склад соку з коренів пшениці

Вражаюча кількість рідкісного ферменту супероксидмутази (СОД) – один з найефективніших антиоксидантів відомих науці. Він ефективно нейтралізує дію вільних радикалів – головної причини старіння, раку, серцевих захворювань та багатьох інших патологій.
Абсцинова кислота пропонується для використання в харчуванні здорових людей та людей з переддіабетом для нормалізації вуглеводного метаболізму. Проводяться досліди які доводять її протираковий ефект.
Доведено високу протизапальну активність та високу ефективність в відновленні пошкоджених клітин ДНК Ензиму P4D1.
Мукополісахариди (глікозаміноглікани) мають здатність насичувати організм тривалою енергією та зміцнювати імунну систему. Це будівельні речовини для сполучної тканини і необхідні організму для рухливості й гнучкості суглобів.
Найціннішими складовими соку коренів пшениці є аргінін (65%) та лізин (13%)
Аргінін не лише регулює серцеву діяльність. Як виявилося, ця сполука бере участь у всіх обмінних процесах організму. Без неї неможливе нормальне функціонування нервової та імунної систем. Вироблення гормонів та ферментів. Статева діяльність та розвиток м’язової маси. Невипадково першими на Аргінін звернули увагу спортсмени – культуристи. Ця амінокислота здатна підвищувати рівень креатину у м’язах. А це дозволяє збільшувати м’язову масу, одночасно знижуючи жировий прошарок. Аргінін – умовно незамінна амінокислота.
Аргінін присутній у рецептурі гепатопротекторів, імуномодуляторів, кардіологічних препаратів, лікарських препаратів для опікових хворих, хворих на ВІЛ/СНІД, а також у рецептурах засобів для парентерального харчування у післяопераційний період. Останнім часом ліки з аргініном з’явилися у геронтології та онкології. Відкриття такої функції аргініну надало величезні можливості у боротьбі з гіпертонією, захворюваннями серця та навіть імпотенцією. За заслуги перед Світом троє лікарів, які зробили такі відкриття, були удостоєні Нобелівської Премії.
Аргінін – амінокислота, що має універсальні корисні властивості.
Роль L-аргініну в організмі досить важлива:
- бере участь у роботі серцево-судинної системи, знижує кров’яний тиск і рівень холестерину в крові;
- підвищує імунітет та уповільнює зростання пухлин;
- бере участь у роботі нервової системи;
- бере участь у роботі детоксикаційної функції печінки;
- збільшує масу м’язової та зменшує масу жирової тканини;
- бере участь у роботі репродуктивної системи;
- сприяє підвищенню потенції та стимулює сперматогенез;
- бере участь у роботі шлунково-кишкового тракту;
L-аргінін важливий для чоловічої сексуальної активності, оскільки чоловіче насіння на 80% складається з аргініну.
Спільний прийом Лізину та Аргініну підвищує імунну систему організму. Лізін посилює дію Аргініну.
Лізин – це незамінна амінокислота, що входить до складу практично будь-яких білків, необхідна для зростання, відновлення тканин, виробництва антитіл, гормонів, ферментів, альбумінів.
Ця амінокислота має противірусну дію, особливо щодо вірусів, що викликають герпес та гострі респіраторні інфекції. Рекомендується поєднувати лізин з вітаміном С та біофлавоноїдами при вірусних захворюваннях.
Лізін підтримує рівень енергії та зберігає здоровим серце завдяки карнітину, який з нього утворюється в організмі. Лізин бере участь у формуванні колагену та відновленні тканин. Його застосовують у відновлювальний період після операцій та спортивних травм.
Лізин покращує засвоєння кальцію з крові та транспорт його в кісткову тканину, тому він може бути невід’ємною частиною програми лікування та профілактики остеопорозу.
Лізин буде корисним при серцево-судинних патологіях.

Сік з коренів пшениці може бути корисним джерелом багатьох поживних речовин, що можуть покращити ваше здоров’я і допомогти боротися з різними захворюваннями. Проте, як і з будь-яким додатком до дієти, рекомендується спілкуватися зі своїм лікарем перед тим, як вживати сік з коренів пшениці, особливо якщо у вас є якісь медичні проблеми або приймаєте якісь ліки.
Виробництво та зберігання соку вітграсс
Для виготовлення соку використовується пшениця виключно органічного землеробства, вирощена без застосування ГМО, пестицидів та хімічних добрив. При вирощуванні пшениці – використовується лише чиста вода. Корені досягають максимальної харчової та мінеральної цінності на 10-12 день вирощування, за цей час вся енергія закладена в пшеничному зерні вивільняється в корінь та паростки.
Сік отримується холодним віджимом коренів пшениці, вирощених за методом гідропоніки. Одразу після віджиму сік порційно фасується та шоково заморожується для збереження всіх своїх корисних властивостей.
Зберігати сік необхідно в морозильній камері. Розморожуйте сік перед самим вживанням.
Протипоказання та обмеження вживання соку Соку з коренів пшениці (Wheatgrass root juice)
Хоча сік з коренів пшениці має багато потенційних користей для здоров’я, вживання його має бути обмеженим для деяких людей через можливі протипоказання та обмеження. Ось деякі з них:
Алергія на компоненти соку: людям з алергією на компоненти соку не рекомендується вживати сік з коренів пшениці, оскільки це може спричинити алергічну реакцію. Сік не містить глютен, але може містити його сліди через безпосередній контакт коренів з зерном пшениці.
Застосування зі специфічними медикаментами: сік з коренів пшениці може взаємодіяти з деякими медикаментами, такими як препарати на основі кальцію, та призвести до погіршення їх ефективності.
Шлунково-кишкові проблеми: людям з вираженими проблемами зі шлунком та кишками рекомендується утриматися від вживання соку з коренів пшениці або обережно починати його прийом, оскільки це може призвести до подразнення та дискомфорту.
Вагітність та годування грудьми: немає достатньої інформації про те, як сік з коренів пшениці може впливати на вагітність та годування грудьми, тому вживання його має бути обмеженим.
Діти: вживання соку з коренів пшениці не рекомендується дітям до 18 років, оскільки немає достатньої інформації про те, як це може впливати на їх здоров’я.
Перед вживанням соку з коренів пшениці рекомендується звернутися до лікаря або фахівця з харчування, щоб визначити, чи він підходить вам та які дозування будуть безпечними для вас.
Як розморожувати та вживати вітграс
Розморожувати сік можна кількома способами.
1) помістіть саше з замороженим соком в ємність та залийте ледь теплою водою (20-35ºС), час розморожування 5-10 хвилин.
2) помістити заморожений сік в склянку, залити ледь теплою водою чи соком (на 30мл соку приблизно 100мл рідини), час розморожування 2-5 хвилин.
Пийте сік одразу як він розтанув!
Щоб прискорити танення, ви можете перемішати, додати більше води або використовувати трохи теплішу воду. Якщо ви вважаєте смак надто насиченим, його можна легко пом’якшити, додавши більше води або іншого соку.
Розслоєння (випадання в осад) клітковини – не погіршує якість соку. Перемішайте та випийте сік.
Не можна
-розморожувати сік в гарячій воді,
-в мікрохвильових печах,
-ставити на ніч в холодильник,
бо він втрачатиме свої корисні властивості.
Якщо сік розморозився, а ви його не випили повторно заморожувати не рекомендується, сік не зіпсувався, просто корисних речовин в ньому стало значно менше.
Вживати сік можна в чистому виді, розбавляти його водою чи свіже вижатим соком фруктів чи овочів. Можливо добавляти сік в смузі чи прохолоджувальні напої. Для швидкого засвоєння соку організмом, вживайте його за 20 хвилин до їди чи 2 години після.
Рекомендовано вживати 30-60 мл соку в день.
